dilluns, 4 de març del 2013

TALECTURA "SOL I AMB LA MEVA OMBRA" 2 de març de 2013



El passat 2 de març... Acabàvem de llegir l'últim dels llibres que hem compartit,
      "Sol i amb la meva ombra" d'en Jordi Colell. 
Havíem previst llegir aquest llibre i en Joan Ferran va fer gestions per aconseguir comptar amb la visita de l'escriptor Jordi Colell el dia que havíem fixat per a comentar-lo.
Comentar un llibre, acabat de llegir, amb l'autor al davant, és tot un luxe que hem de repetir!!!
Els comentaris de l'autor del llibre, sobre la motivació, la superació de dificultats, les circumstàncies propiciadores, primer per a la realització del viatge i la consecució de la fita proposada, i posteriorment per a la concreció en format de llibre escrit seguint uns propòsits fidels a la seva concepció de la narrativa del llibre, ens van mantenir interessats escoltant i preguntant durant més de noranta minuts. 
En Jordi va compartir amb nosaltres coses tan interessants com les recomanacions que li havia fet l'Enric Soler, autor del llibre "Escolta, vent", en qui s'havia inspirat, mirallat  i deixat aconsellar tant per fer l'itinerari, com uns anys desprès en la difícil tasca d'escriure el llibre del viatge. 
Recomanacions, a l'hora d'escriure, del tipus:
Que el lector aprengui coses noves amb el llibre. 
Que el lector pensi o reflexioni amb el que llegeix.
Que sigui entretingut per al lector
En relació a l'estructura del llibre i desenvolupament del text narratiu, ens explicà que cal escriure al començament del llibre amb suficient força per què tingui poder d'enganxar al lector. Desprès cal relaxar aquesta tensió per tornar a augmentar-la i fer pujar l'interès cap al final.
La fidelitat a la veritat i a la realitat viscuda durant la travessa i la lliure decisió que valorava com a important i el que volia explicar és manté durant tota la narració sense que les voluntats editorials retallessin ni modifiquessin en res essencial.
Al final de la sessió va fer entrega d'un exemplar dedicat, signat i rubricat a TALACTIVA/TALECTURA per a tenir i conservar un record d'aquest moment. 
Antoni Surdé







1 comentari:

  1. Benvolguts companys talamanquins. Per a mi va ser un plaer poder compartir un capvespre tan agradable amb vosaltres. Espero poder retrobar-nos novament en altres actes culturals.

    Una abraçada a tots.

    Jordi Colell

    ResponElimina