dijous, 22 d’abril del 2010

EXCURSIÓ DIA 22 de MAIG de 2010

TALAMANCA PAS A PAS
Caminada de Primavera 22 de Maig de 2010

SORTIDA: 9.30 h.
LLOC: Plaça de l’Església de Talamanca.
RECORREGUT: 13 km. per pista forestal.
TEMPS ESTIMAT 3-4 hores. Dificultat baixa amb algun desnivell.
AVITUALLAMENT: A mig recorregut
IMPORT DEL TIQUET: 17€
INSCRIPCIONS: fins el dia 7 de Maig

Itinerari de circumval·lació que ens proporciona una visió de l’entorn del poble pel cantó de llevant i ens permet constatar l’avanç del bosc sobre el que antigament foren feixes amb marges de pedra seca i plenes de ceps.
Les barraques de pedra seca que veurem, (algunes restaurades) configuren el paisatge d’un temps agrícola del Bages.
El camí ens durà pels bells racons de la Riera de Talamanca, passant pel Molí del Menut, per sota les cingleres de l’Estoviada, de la Lleixa i de la Mussarra; travessant els torrents de la font dels Pets, del Molí del Menut, de la Baga de Les Llanes, de la Devesa i d’altres fins portar-nos pels costers de la Mussarra fins a l’altiplà del mateix nom. En tot moment contemplarem precioses panoràmiques del poble i també les més tristes del nostre bosc malauradament cremat.
A la tornada, baixarem per la Baga del Castell fins trobar altre cop la Riera de Talamanca. Pujarem per l’obaga, ombrívola i amb sotabosc de brucs i boixos fins arribar a la Font de Talamanca on hi veurem el Nagundo de la Font, arbre centenari catalogat com a arbre monumental de Catalunya.
Tot seguint el Camí de la Font arribarem al final de l’excursió, Talamanca.

A l’arribada amb un dinar de germanor per a participants i familiars, farem la pau amb la gana que segur haurem fet.

Passarem molt a prop del nucli parroquial de la Mussarra (el nom és d'arrel àrab, i significa el mirador o el passeig) que en l’alta edat mitjana el conformaven les masies del Bosc de Mussarra, la Mussarra, el Casalot o mas Alzina Martina, mas del Pla, mas Pujol i mas Llandric. Juntament a aquest nucli hi ha les restes de l’església romànica de Sant Pere de Mussarra i construïda més recentment es troba la capella de Sant Pere Màrtir. . . . . però aquest indret el deixarem per una propera excursió.



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada